Savon Kuljetus laajenee yritysostolla Etelä-Suomeen

Logistiikka- ja infrapalvelujen monialayhtiö Savon Kuljetus Oy on ostanut Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Uudenmaan alueella maa- ja kiviainesmyyntiin sekä maansiirtokuljetuksiin erikoistuneen Niemisen Sora Oy:n. Kaupan myötä Niemisen Sora Oy:stä tulee osa Savon Kuljetus -konsernia. 

Kauppa laajentaa Savon Kuljetuksen toiminta-aluetta Etelä-Suomen laajoille kiviainesmarkkinoille ja on osa yhtiön strategista kasvutavoitetta.

Savon Kuljetus Oy on laajentanut toiminta-aluettaan niin Savossa, Pohjois-Karjalassa sekä Keski-Suomen alueella. Viimeisten vuosien aikana mm. Pohjois-Karjalan KTK, Nurmeksen KTK ja Varkauden sekä Joroisten alueella toimiva Tuomaan Rakennus Oy sekä Keski-Suomen Kuljetus ovat liittyneet yritysostojen kautta Savon Kuljetus -konserniin.  

Niemisen Sora Oy on jo useamman vuosikymmenen ajan toiminut, vakaa maa- ja kiviainesmyyntiin sekä maansiirtokuljetuksiin erikoistunut yritys, jonka toiminta-alue kohdentuu kolmostien kehityskeskusten ympärille Tampereelta pääkaupunkiseudulle saakka. Yhtiöllä on laaja-asiakaskunta ja omistuksessaan useita laadukkaita kiviainesalueita kolmostien varrella. Niemisen Sora Oy:n liikevaihto on 7,6 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa on 15. Niemisen Sora jatkaa yrityskaupan jälkeen omana yhtiönään osana Savon Kuljetus -konsernia. 

Savon Kuljetus Oy:n toimitusjohtajan Jyri Kuivalan mukaan yritysosto Etelä-Suomen kiviainesmarkkinoille täydentää yritysostojen ketjua ja yhtiön strategista tavoitetta olla entistä vahvempi toimija alan markkinoilla. 

– Nyt otetaan ensimmäisiä askelia etelään ja lähdetään omalta markkina-alueeltamme kauemmas. Strateginen tahtotilamme on kasvaa ja hakea entistä vahvempaa jalansijaa sekä maantieteellistä kasvua kotimaan kiviainesmarkkinoille, Kuivala toteaa. 

Savon Kuljetus -konserni kasvaa kaupan myötä lähes 200 alan osaajan työpaikaksi ja liikevaihto kasvaa yli 130 miljoonaan euroon. Yrityksen päätoimialaa on kiviaineskauppa sekä logistiikka- ja infrapalvelut. Osapuolet ovat sopineet, ettei osakekaupan kauppasummaa julkisteta. 

Lisätietoja:

Savon Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Jyri Kuivala, p. 044 727 2620, jyri.kuivala@savonkuljetus.fi

Savon Kuljetus -konserni on kiviaines-, kuljetus-, logistiikka- ja infrapalveluja tuottava monialayhtiö. Konserniin kuuluu emoyhtiö Savon Kuljetus Oy:n lisäksi Keski-Suomen Kuljetus Oy, KSK Logistiikka & Infra Oy, Suomen GPS-Mittaus Oy ja Tuomaan Rakennus Oy. Konsernin palveluksessa on lähes 180 henkilöä ja liikevaihtomme on noin 125 miljoonaa euroa. Meille on tärkeää aidosti henkilökohtainen palvelu, korkea laatu ja luotettavuus. Siksi Savon Kuljetus on aina sanansa mittainen. www.savonkuljetus.fi