Kumppanuuden kulmakivinä asiakaslähtöisyys, joustavuus ja reippaus

Kun puhutaan lääke- ja näytekuljetuksista, vaaditaan tietynlaista osaamista, oikeanlaista kalustoa ja tarkkaa aikatauluissa pysymistä. Savon Kuljetus vastaa Siun Soten maakuntaliikenteestä Pohjois-Karjalan alueella. Päivittäin ajetaan muun muassa lääke-, näyte-, apuväline- ja hoitotarvikekuljetuksia sekä sisäistä postia Joensuusta maakuntaan ja takaisin.

-Tavara liikkuu pakettiautoilla, lääke- ja näytekuljetuksiin on säädelty tietty lämpötila ja tarkkaan määritellyt aikataulut. Aamulla lähdetään ja iltapäivällä tullaan takaisin. Jos reitille tulee uusi kuljettaja, hän perehtyy auton mukana tehtäviin, apteekin puolelta annetaan lisäperehdytystä ja näytteiden kuljetukseen vielä oma opastus, kuvailee palveluesimies Olli Naukkarinen Siun Sotesta.

Aiemmin päivittäisillä reiteillä oli useampi toimija, mutta Siun Sote halusi niille saman yhteistyökumppanin, jotta toimintaa voidaan kehittää enemmän myös kumppanuuden suuntaan. Pitempi sopimuskausi takaa myös paremman laadun. Tämänhetkiseen yhteistyöhön Naukkarinen on tyytyväinen.

-Kilpailutimme aiemmin kaikki viisi reittiä erikseen, mutta sitten halusimme niille kaikille yhden ja saman toimijan, jotta pystyisimme myös kehittämään toimintaa. Savon Kuljetus voitti kilpailutuksen ja on hoitanut liikenteen mallikkaasti. Jos on ollut haasteita jossain päin maakuntaa, olemme yhdessä miettineet ratkaisua. Olemme voineet esimerkiksi yhdistää kuljetuksia heidän muuhun liikenteeseen ja saaneet näin joustavuutta liikennöintiin. Vaikka aikataulut ovat tiukat, on Savon Kuljetus pystynyt ne pitämään, Naukkarinen kiittelee.

Olli Naukkarinen, palveluesimies, Siun Sote, materiaalikuljetukset