Pohjoissavolainen urakointiosaaminen yhdistyy Kuopion kahdessa mittavassa rakennushankkeessa

Kuopion Portin vaihe III::n ja KYSin uuden sydänsairaalan maansiirtourakoista vastaa Maanrakennuspalvelu Mikko Lyytinen Oy yhteistyössä Savon Kuljetuksen kanssa. Savon Kuljetuksen vastuulla on maa-aineksen vienti ja kiviaineksen tuonti työmaille. Tammikuussa 2020 alkanut KYSin uuden sydänsairaalan rakennusprojekti vaatii kaiken muun lisäksi erityistä työturvallisuusosaamista.

-Savon Kuljetuksen vastuulla on maansiirtomaitten ja louheiden poiskuljetus ja kiviaineksen toimittaminen työmaalle. Työt toteutetaan sairaalan ehtojen mukaisesti. Koska sairaalan toiminta on turvattava, välillä valmistaudutaan myös töiden keskeyttämiseen kesken päivän. Myös yleinen työturvallisuus asettaa omat haasteensa, sillä työmaan ympärillä on paljon jalankulkuliikennettä. Se edellyttää erityistä varovaisuutta raskaan liikenteen osalta, painottaa Maanrakennuspalvelu Mikko Lyytinen Oy:n toimitusjohtaja Harri Väkeväinen.

Kuopion Portti puolestaan on loppusuoralla, kesällä toteutetaan viimeiset pihojen siistimistyöt. Kahden maansiirto-osaajan yhteistyö on jatkunut jo vuosikymmeniä ja jatkuu tulevaisuudessakin. Yhteinen pitkä historia on hitsannut toimintatavat sujuviksi.

-Savon Kuljetuksen kanssa ollaan tehty yhteistyötä Pohjois-Savossa liki 30 vuotta. Kaikki on mennyt hyvin, ei näin pitkä yhteistyö olisi jatkanut, jos ei asiat olisi kunnossa. Vaikka osin ollaan myös kilpailijoita, heillä on sen verran isot resurssit, että isotkin kohteet pystytään yhdessä hoitamaan. Luottamus puolin ja toisin on kunnossa. Kiviaineita on saatu silloin, kun on tarvittu.

Harri Väkeväinen, toimitusjohtaja, Maanrakennuspalvelu Mikko Lyytinen