Savon Kuljetus osti Nurmeksen KTK:n

Logistiikka- ja infrapalvelujen monialayhtiö Savon Kuljetus Oy on ostanut Pielisen Karjalan alueella maa- ja kiviainesmyyntiin sekä kuljetuksiin erikoistuneen Nurmeksen KTK:n koko osakekannan. Kaupan myötä Nurmeksen KTK:sta tulee osa Savon Kuljetus -konsernia ja Nurmeksen KTK:n osakasautoilijat jatkavat työtään Savon Kuljetuksen osakasautoilijoina.

Kauppa mahdollistaa jatkossa isompien infra-alan urakkakokojen toteuttamista ja vahvistaa asiakkaiden palvelua laajempien resurssien sekä kapasiteetin voimalla.

Nurmeksen KTK:sta tulee osakekaupan myötä osa Savon Kuljetus -konsernia ja Nurmeksen KTK:n osakasautoilijat jatkavat Savon Kuljetuksen osakasautoilijoina. Yhtiöt tekivät jo ennen yhdistymistä tiivistä yhteistyötä yli maakuntarajojen Savo-Karjalan alueella.

Osakekaupalla haetaan synergiahyötyjä ja laajennetaan asiakkaiden palvelua sekä kiviainesmyyntiä alueella. Nurmeksen KTK:n hallussa olevat maa-ainesalueet täydentävät hyvin Savon Kuljetuksen omien maa-ainesalueiden tarjontaa.

Savon Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Jyri Kuivalan mukaan Nurmeksen KTK:n liittyminen osaksi Savon Kuljetus -konsernia luo uusia mahdollisuuksia ja vahvistaa molempien toimijoiden kilpailukykyä alan markkinoilla. Savon Kuljetus on tehnyt viime vuosien aikana useita yrityskauppoja ja hakenut kasvua. Osaamisen vahvistaminen ja tarjonnan laajentaminen ovat yhtiölle tärkeitä strategisia tavoitteita.

Kauppa mahdollistaa isompien urakoiden toteuttamista ja varmistaa paremmin ympärivuotista työllisyyttä. Isona toimijana kilpailukykymme on parempi alan kilpailussa ja voimme olla mukana yhä suuremmissa alan urakoissa laajempien resurssien, osaamisen ja kapasiteetin voimalla. Koko vahvistaa sitä, että voimme palvella asiakkaitamme yhdessä Nurmeksen autoilijoiden kanssa entistä paremmin ja ketterämmin alan markkinoilla,

Jyri Kuivala korostaa.

Logistiikan ja infrapalvelujen ammattilaista työllistävä monialayhtiö Savon Kuljetus on laajentunut voimakkaasti viime vuosina niin Savon kuin Pohjois-Karjalan alueella. Pohjois-Karjalan KTK sulautui Savon Kuljetukseen vuoden 2019 alussa.

Savon Kuljetuksen palveluksessa on yli 150 alan osaajaa ja yhtiön liikevaihto on 95 miljoonaa euroa. Yhtiön päätoimialaa on kiviaineskauppa, logistiikka- ja infrapalvelut. Erikoisosaamisena ovat erityisesti siltaurakointi ja maanrakennus.

Lisätietoja:
Savon Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Jyri Kuivala, puh. 044 727 2620, jyri.kuivala@savonkuljetus.fi