Savon Kuljetus suunnittelee logistiikkakeskuksen ja uuden pääkonttorin rakentamista Kuopioon

Logistiikka- ja infrapalvelujen monialayhtiö Savon Kuljetus Oy suunnittelee uuden logistiikkakeskuksen rakentamista Kuopioon Pienen Neulamäen yritysalueelle. Yhtiöllä on yritysalueelle 3,5 hehtaarin tonttivaraus, jonne suunnitellaan 7000 m²:n kiinteistöä logistiikkakeskukselle. Samaan kiinteistöön sijoittuisi myös Savon Kuljetuksen uusi pääkonttori.

Logistiikkakeskuksen tiloihin on jo tehty varauksia yhtiön yhteistyökumppaneille. Keskuksen rakentamisen arvioidaan käynnistyvän keväällä 2021.

Savon Kuljetus Oy on viimeisten vuosien aikana tehnyt useita yrityskauppoja ja laajentanut toiminta-aluettaan kasvun ja kehityksen varmistamiseksi. Konsernin palveluksessa on nyt yli 160 alan osaajaa ja liikevaihto on 95 miljoonaa euroa. Päätoimialaa on kiviaineskauppa, logistiikka- ja infrapalvelut ja yhtiön erikoisosaamisena on erityisesti siltaurakointi sekä maanrakennus.

Savon Kuljetuksen toimitusjohtajan Jyri Kuivalan mukaan uuden logistiikkakeskuksen ja pääkonttorin suunnittelu ovat jatkumoa yhtiön strategiselle kasvulle ja kehitykselle: uusi keskus laajentaisi konsernin kasvun mahdollisuuksia digitalisaation ja verkkoliiketoiminnan laajenemisen myötä.

Asiakkaamme ovat laajentaneet omaa toimintaansa ja tavaravirrat ovat kasvaneet nopeasti. Olemme saaneet myös lisää uusia asiakkaita ja tilan tarve on lisääntynyt. Suunnittelemamme nykyaikainen logistiikkakeskus vastaisi niin nykyisten kuin myös tulevien asiakkaidemme tarpeisiin,

Kuivala kuvailee.

Kuivala näkee verkkoliiketoiminnan luovan vahvaa kasvua logistiikka-alalle ja tässä kehityksessä Savon Kuljetus haluaa kumppaneineen olla mukana.

– Logistiikkakeskuksen tiloista osa varattaisiin kumppaneidemme liiketoimintaa varten ja osa tiloista on jo nyt varattu. Tässä vaiheessa, kun rakentamista ei vielä ole aloitettu, tiloja on mahdollisuus suunnitella kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin sopivaksi, vaikka esimerkiksi kylmäksi tilaksi tai vaarallisten aineiden käsittelyyn – mihin vain, Kuivala visioi.

Savon Kuljetuksen logistiikkapalveluista vastaavan liiketoimintajohtajan Kimmo Pekosen mukaan uuden logistiikkakeskuksen rakentaminen tulisi työllistämään niin Savon Kuljetuksen omia osaajia ja tarjoamaan työtä myös tulevalle rakennuttajalle.

– Suunnitelmissa on, että rakentaminen käynnistettäisiin keväällä 2021 ja logistiikkakeskus olisi käyttövalmis alkuvuodesta 2022, Pekonen arvioi.

Lisätietoja:

Savon Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Jyri Kuivala, p. 044 727 2620, jyri.kuivala@savonkuljetus.fi
Savon Kuljetus Oy, liiketoimintajohtaja Kimmo Pekonen, p. 044 727 2646, kimmo.pekonen@savonkuljetus.fi

Savon Kuljetus -konserni on kiviaines-, kuljetus-, logistiikka- ja infrapalveluja tuottava monialayhtiö. Konserniin kuuluu emoyhtiö Savon Kuljetus Oy:n lisäksi Tuomaan Rakennus Oy, Suomen GPS-Mittaus Oy ja Nurmeksen KTK Oy. Konsernin palveluksessa on yli 160 henkilöä ja liikevaihtomme on 95 miljoonaa euroa. Meille on tärkeää aidosti henkilökohtainen palvelu, korkea laatu ja luotettavuus. Siksi Savon Kuljetus on aina sanansa mittainen.