Savon Kuljetuksen uuden logistiikkakeskuksen toiminta käynnistyy

Logistiikka- ja infrapalvelujen monialayhtiön Savon Kuljetus Oy:n uusi logistiikkakeskus otetaan käyttöön 1. päivä kesäkuuta. Juuri valmistunut logistiikkakeskus on yli 7000 m2:n kiinteistökokonaisuus ja suurimpia Itä-Suomen alueelle rakennettuja logistiikka-alan hankkeita tänä kesänä. Lisäksi uusi logistiikkakeskus tulee olemaan yksi merkittävimmistä huoltovarmuuskuljetusten kontaktipisteistä Savossa.

Logistiikkakeskuksen rakentamisessa on panostettu erityisesti hiilineutraaliuteen. Keskuksen lämmitys ja viilennys on toteutettu maalämmöllä sekä maaviileällä, ja keskuksenkäyttämää sähköä tuotetaan energiapalveluyhtiö Väreen toteuttamalla suurella aurinkovoimalalla, joka tuottaa vuodessa sähköä 283 100 kilowattituntia ja on kooltaan noin 2000 neliömetriä.

Savon Kuljetus Oy tiedotti kesäkuussa 2021 Kuopioon sijoittuvasta uudesta logistiikkakeskushankkeesta, jonka investorina toimi itäsuomalainen Kauko E. Naumanen ja rakennusurakoitsijana Rakennusliike Pohjonen Oy. Tuo hanke on valmis ja Kuopioon Pienen Neulamäen yritysalueelle sijoittuva yli 7000 m2::n moderni logistiikkakeskus otetaan käyttöön nyt kesäkuun alussa.

Savon Kuljetus Oy:n liiketoimintajohtaja Kimmo Pekonen on hyvin tyytyväinen hankkeen onnistumiseen ja valmistumiseen: uudella logistiikkakeskuksella on suuri merkitys yhtiön logistiikkaliiketoiminnan kasvussa ja kehityksessä pandemian myötä kasvaneiden kuljetustarpeiden myötä. Keskuksella tulee olemaan myös iso vaikutus Itä-Suomen alueelle niin työllisyyden kuin huoltovarmuuden näkökulmasta.

– Savon Kuljetus on merkittävä huoltovarmuuskuljetusten tuottaja muun muassa terveydenhuollon ja elintarvikealan kuljetuksissa, ja uusi logistiikkakeskus tehostaa toimintaamme merkittävästi. Kauttamme kulkee yli 10 000 leipälaatikkoa tuoreleipää päivässä. Päivittäin uuden keskuksen alueella tulee työskentelemään lähes 200 logistiikka- ja infra-alan ammattilaista, Kimmo Pekonen tiivistää.

Pekosen mukaan uudella ja modernilla logistiikkakeskuksella vastataan markkinoiden tarpeisiin ja yhä kasvavaan pakettijakeluun. Pandemia kasvatti tavaravirtoja ja yhtiön asiakkaat laajensivat toimintaansa, mikä lisäsi tilan tarvetta.

Väreen vihreä sähkö ja iso aurinkovoimala varmistavat hiilineutraaliutta

Uusi logistiikkakeskus on rakennettu energiapihiksi ja keskuksen katolla komeilee energiapalveluyhtiö Väreen toimittama 935 aurinkopaneelin voimala, joka tuottaa vuodessa sähköä 283 100 kilowattituntia, ja on kooltaan noin 2000 neliömetriä. Sähkön hintojen noustessa omaan aurinkovoimalaan investoiminen oli taloudellisesti yhä kannattavampaa.

– Olemme panostaneet erityisesti energiatehokkuuteen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Lämmitykseen ja kylmätilojen viilennykseen käytämme maalämpöä ja maaviileää, katolla sähköä tuottaa oma aurinkovoimala ja käyttösähkömme on Väreen vihreää sähköä, joten hiilineutraaliustavoite energian osalta on tässä kiinteistössä kunnossa. Esimerkiksi vihreän sähkön käytön myötä Savon Kuljetus -konsernin päästövähenemä on 300 000 kiloa vuodessa, Kimmo Pekonen vahvistaa.

Lisätietoja:
Savon Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Jyri Kuivala, p. 044 727 2620, jyri.kuivala@savonkuljetus.fi

Savon Kuljetus Oy, liiketoimintajohtaja Kimmo Pekonen, p. 044 727 2646, kimmo.pekonen@savonkuljetus.fi

Savon Kuljetus -konserni on kiviaines-, kuljetus-, logistiikka- ja infrapalveluja tuottava monialayhtiö. Konserniin kuuluu emoyhtiö Savon Kuljetus Oy:n lisäksi Keski-Suomen Kuljetus Oy, KSK Logistiikka & Infra Oy, Niemisen Sora Oy, Suomen GPS-Mittaus Oy, Tuomaan Rakennus Oy, Läänin Tilausliikenne Oy sekä KTK Nurmes Oy. Konsernin palveluksessa on lähes 180 henkilöä ja liikevaihtomme on noin 130 miljoonaa euroa. Meille on tärkeää aidosti henkilökohtainen palvelu, korkea laatu ja luotettavuus. Siksi Savon Kuljetus on aina sanansa mittainen. www.savonkuljetus.fi