Kuopion Matkahuollon logistiikkakeskustoiminnot siirtyvät Savon Kuljetukselle

Oy Matkahuolto Ab ja Savon Kuljetus Oy ovat allekirjoittaneet liiketoiminnan ulkoistamissopimuksen, jonka mukaan Savon Kuljetus alkaa hoitaa Matkahuollon Kuopion logistiikkakeskuksen toimintoja.

Liiketoimintaulkoistuksen kohteena ovat Matkahuollon Kuopion logistiikkakeskuksen terminaali- ja kuljetustoiminnot, sekä niihin liittyvät palvelut. Matkahuollon Kuopion logistiikkakeskuksen työntekijöitä siirtyy vanhoina työntekijöinä työhön Savon Kuljetuksen uuteen logistiikkakeskukseen. Matkahuollon palvelut Kuopion Matkakeskuksessa säilyvät ennallaan.

Savon Kuljetuksen liiketoimintajohtaja Kimmo Pekonen on tyytyväinen tuoreeseen sopimukseen. Digiaika on kasvattanut pakettilogistiikan tarvetta voimakkaasti.

– Sopimuksen myötä saamme Savon Kuljetuksen uuteen Kuopion logistiikkakeskukseen lisää alan ammattilaisia ja hyvän lisän pakettivolyymia. Vahvistamme näin asemaamme merkittävänä palveluntuottajana pakettilogistiikkatoiminnassa alueella.

– Matkahuollon brändi on alan arvostetuin ja vahvin, ja on hienoa, että pääsimme syventämään aikaisempaa yhteistyötä heidän kanssaan. Matkahuolto on erinomainen kumppanuus Savon Kuljetukselle yhtiöiden arvojen ja vastuullisuusteemojen ollessa hyvin samanlaiset, Kimmo Pekonen toteaa.

– Sopimuksella saamme Kuopion alueella kulloisenkin pakettivolyymin perusteella skaalautuvan, kustannustehokkaan, luotettavan ja asiakaslähtöisen tuotantomallin. Tämän avulla pystymme kehittämään pakettilogistiikkatoimintaamme entistäkin tehokkaammaksi ja vastaamaan asiakkaiden nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti, Matkahuollon logistiikkapäällikkö Niko Paajanen vahvistaa.

Kuopion Matkahuollon terminaali- ja kuljetustoiminnot, sekä niihin liittyvät palvelut siirtyvät Savon Kuljetuksen uuteen logistiikkakeskukseen Kuopion Pienen Neulamäen yritysalueelle 4. heinäkuuta 2022. Yritysasiakkaat voivat jatkossa asioida Savon Kuljetuksen yrityspalvelupisteessä, joka sijaitsee osoitteessa Asevarikontie 15, 70800 Kuopio ja on avoinna ma–pe klo 8–18.