Savon Kuljetus laajentaa palvelujaan viherrakentamisen markkinoille

Logistiikka- ja infrapalvelujen monialayhtiö Savon Kuljetus Oy vahvistaa toimintaansa viherrakentamisen palveluilla. Yhtiö on solminut yhteistyösopimuksen kainuulaisen Vumos Oy:n kanssa, jonka omistama Vumos Green on erikoistunut maa-, kiviaines- ja viherrakentamisen palveluihin.

Tavoitteena on yhteistyön voimalla varmistaa molempien toimijoiden kasvu omien alueiden ulkopuolelta, ja ottaa yhdessä markkinaosuutta isommista maa-, kiviaines- ja viherrakentamisen urakoista.

Logistiikka- ja infrapalveluihin erikoistunut Savon Kuljetus Oy on viime vuosien aikana laajentanut toiminta-aluettaan niin Savossa, Pohjois-Karjalassa kuin Keski-Suomen alueella ja Etelä-Suomessa.

Nyt yhtiö on solminut yhteistyösopimuksen kainuulaisen maa-, kiviaines- ja viherrakentamisen palveluihin sekä teollisuuden pölynsidontatuotteisiin erikoistuneen Vumos Oy:n kanssa. Sopimuksen myötä Vumoksen viherrakentamisen palvelut laajentavat Savon Kuljetuksen maarakennus- ja kiviainesosaamista. Savon Kuljetuksen toimitusjohtaja Jyri Kuivala on tyytyväinen sopimuksen syntymiseen. Kuivalan mukaan Vumos Greenin palvelut ovat täydellinen lisä Savon Kuljetuksen toimintaan.

– Voimme tehdä yhdessä isomman kokoluokan urakoita, joissa tarvitaan viherrakentamisen erikoisosaamista. Tarjoamme yhdessä maarakennusta sekä kiviaineksia, ja viimeistelemme urakat viherrakentamisella. Pystymme palvelemaan yhä isommalla alueella niin Kainuussa kuin Itä- ja Keski-Suomessa, Savon Kuljetuksen toimitusjohtaja Jyri Kuivala kuvailee.

– Rakennusmarkkinoilla tarvitaan nyt ketteryyttä, tehokkuutta ja kilpailukykyä. Tällä sopimuksella olemme yhdessä vahvempia ja pystymme palvelemaan laajemmin asiakkaitamme, laajemmalla valikoimalla, Kuivala tiivistää.

Vumos Oy:n hallituksen puheenjohtaja, perheyrittäjä Jarkko Tervonen näkee Savon Kuljetuksen erinomaisena ja luotettavana kumppanina yhtiön palvelumyynnin vahvistamiseen. Yhteistyö lisää tehokkuutta ja kasvattaa urakkakokoja. Molemmilla yhtiöillä on kiviainesalueita Kainuussa, joiden kautta palvellaan alueen rakentajia.

– Molempien yhtiöiden tavoitteena on liikevaihdon kasvattaminen ja suuremman yhteistyökumppanin kanssa saamme enemmän aikaa. Työllistämme nyt lähes 30 viherrakentamisen erikoisosaajaa ja tätä määrää lähdemme kasvattamaan isompien urakoiden myötä, eli kumppanuudella on vaikutusta myös työllisyyteen, Jarkko Tervonen kuvailee.

Lisätietoja:
Savon Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Jyri Kuivala, puh. 044 727 2620, jyri.kuivala@savonkuljetus.fi
Vumos Oy, hallituksen puheenjohtaja Jarkko Tervonen, puh. 050 570 8982, jarkko.tervonen@vumos.fi

Vumos Oy on vuonna 2008 perustettu perheyhtiö, jonka liiketoiminta koostuu Vumos Industrial Solutions – ja Vumos Green -palvelukokonaisuuksista. Vumoksen palveluita ovat mm. maanrakennus ja koneurakointi sekä ympäristöystävälliset teollisuuden pölynsidontatuotteet. Vumos Greenin osaamista ovat viher- ja ympäristörakentamisen palvelut aina pohjarakentamisesta, nurmetuksiin, istutuksiin ja kivitöihin. Vumoksen palveluksessa on reilu 50 alan osaaja ja yhtiön liikevaihto on n. 5 Meur. www.vumos.fi