Keski-Suomen Kuljetus Oy fuusioituu Savon Kuljetus Oy:öön

Logistiikka- ja infrapalvelujen monialayhtiö Savon Kuljetus Oy ja Keski-Suomessa maanrakennusurakointiin ja kuljetuksiin erikoistunut Keski-Suomen Kuljetus Oy (KSK) yhdistyvät 1.1.2024.

Yhdessä yhtiöt muodostavat lähes 200 osaajaa työllistävän vahvan itä- ja keskisuomalaisen alan ammattilaisen, jonka liikevaihto on 133 miljoonaa euroa. Sulautuminen mahdollistaa jatkossa isompien infra-alan urakkakokojen toteuttamista ja vahvistaa asiakkaiden palvelua laajempien resurssien sekä kapasiteetin voimalla.

Keski-Suomen Kuljetus Oy sulautuu Savon Kuljetus Oy:öön vuoden 2024 alusta alkaen. Yhtiöoikeudelliset päätökset tukivat yhtiöiden fuusioitumista ja kasvua yhdessä. Yhtiöt tekivät jo ennen yhdistymistä paljon yhteistyötä yli maakuntarajojen.

Yhdistymisen myötä Savon Kuljetus Oy:stä muodostuu lähes 200 logistiikan ja infrapalvelujen ammattilaista työllistävä monialayhtiö, jonka liikevaihto on 133 miljoonaa euroa. Yhtiön päätoimialaa on kiviaineskauppa, maanrakennus sekä logistiikka- ja infrapalvelut. Erikoisosaamisena on mm. siltaurakointi sekä mittaus- ja tutkimuspalvelut.

Savon Kuljetuksen toimitusjohtajan Jyri Kuivalan mukaan Keski-Suomen alue on ollut monialayhtiön investointien kohteena jo pidemmän aikaa: Keski-Suomesta on hankittu uusia kiviainesalueita ja uutta henkilökuntaa on rekrytoitu. Strategisena tavoitteena on Savon Kuljetus -konsernin kasvuedellytysten varmistaminen.

– Isompana toimijana kilpailukykymme on vahvempi ja voimme olla mukana yhä suuremmissa alan urakoissa laajempien resurssien, osaamisen ja kapasiteetin voimalla. Koko antaa meille mahdollisuuden palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja ketterämmin alan markkinoilla, Savon Kuljetuksen toimitusjohtaja Jyri Kuivala korostaa.

– Haemme vahvaa kasvua ja kasvu syntyy nimenomaan sillä, että olemme entistä monipuolisempi toimija markkinoilla. Palvelutarjonta laajenee ja tuomme koko konsernin osaamisen myös Keski-Suomen alueen tarjontaan, Kuivala linjaa.

Yhdistymisen myötä Keski-Suomen Kuljetus Oy -nimi jää konsernille aputoiminimeksi ja Savon Kuljetus Oy säilyy virallisena nimenä.

Lisätietoja:
Savon Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Jyri Kuivala, puh. 044 727 2620,
jyri.kuivala@savonkuljetus.fi